Kurs Öland

 

 
 
 
 
 
 
 

Kurs i kreativt skrivande

Öland 25-27 maj 2018

 

 

Ge ditt skrivande en skjuts framåt på underbara Öland. I gamla Kastlösa skola, mitt i södra Ölands världsarv, gör vi rum för din kreativa process och tillsammans hittar vi inspiration och skrivtid. Under helgen får du vägledning, tips och mängder av kreativa övningar för att utveckla ditt skrivande.

 

Oavsett om du har skrivit tidigare, eller är nyfiken på att börja, hjälper vi dig att hitta inspiration och komma loss med de skrivna orden. Under helgen skriver, läser och diskuterar vi texter. Vi kommer även att göra många övningar kopplade till skrivandet, kortare inspirationsutflykter, samt prova på och fördjupa gestaltning, karaktärsbyggande och olika berättarröster.

 

Två ledare med olika bakgrund inom författandet hjälper dig att hitta din skrivarröst. Anna-Karin Andersson kommer bland annat att locka dig till att hitta berättelser som finns i kulturlandskapet och Kris Kite Stenmark kommer att hålla i kreativa övningar. Du kommer även att få ta del av deras individuella kunskap genom kortare föreläsningar.

 

Anna-Karin Andersson är författare till ett tiotal barn- och ungdomsböcker, bland annat Forntidsglimtar, I skuggan av Blå Jungfrun och Piratens hemlighet. Hon har även skrivit en lång rad vetenskapliga artiklar, samt journalistiska texter. Anna-Karin har en PhD i arkeologi och ett brinnande intresse för kulturlandskapet, från vilket hon hämtar skrivinspiration. Hon har tidigare arbetat flera år inom vuxenutbildning och är delaktig i ett arkeologiskt forskningsprojekt om ön Blå Jungfrun.

 

Kris Kite Stenmark är diplomerad lektör och arbetar som redaktör, manusutvecklare och bild/ media/skrivpedagog och har tre års universitetsutbildning i Kreativt skrivande. Hon har tidigare arbetat som gymnasielärare och inom vuxenutbildning. Kris är redaktör till De magiska tjugonio, en bokstavsvärld samt gästförfattare i Fängsla dina läsare. Hon skriver själv på flera böcker, med fokus på miljö och historia.

 

Datum & plats: Den 25-27 maj 2018 i gamla Kastlösa skola på södra Öland, cirka 2,5 mil söder om Ölandsbron. Transport mellan Kalmar tågstation och Kastlösa kan ordnas fredag och söndag eftermiddag och ingår i priset.

 

Kursavgift: 2625 kronor inklusive moms. På fredag kväll ingår fika, på lördag och söndag ingår fika och lunch. All mat är vegetarisk och det mesta lokalproducerat. Givetvis har vi allergivänliga alternativ.

 

Logi: Tillkommer utöver kursavgiften. Våra förslag är, Alvargården Bed & Breakfast

(www.alvargarden.se), som ligger på samma gård som vår kurslokal, Allégården (www.kastlosa.se) hotell och vandrarhem som ligger på gångavstånd i samma by. Har du bil finns bland annat Kaj 4 i Färjestaden (www.kaj4.se), Mörbylånga hotell Kajutan (www.hotellkajutan.se) och Lågprishotell Svanen i Kalmar (http://hotellsvanen.se) precis vid bron.

 

Anmälan:

Görs genom formuläret nedan.

 

Avbokningsregler: Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än 15 dagar innan kursstart debiteras halva kurskostnaden. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela kurskostnaden. Om kursen av någon anledning måste ställas in återbetalas hela beloppet.

 

Frågor? Tveka inte att höra av er till:

Anna-Karin Andersson på info@annakarinandersson.se

Eller:

Kris Stenmark på kris@lektorhead.se

 

Väl mött på Öland i vår. Vi ser fram emot dig och dina ord!

// Anna-Karin och Kris