Skuggsyster

Skuggsyster

Det här är andra delen av I skuggan av Blå Jungfrun-trilogin.


Det mörka håret hänger trassligt ner över axlarna. Hon höjer ena handen.

Lägger den över det gröna smycket som hänger om hennes hals.

– Men fattar du inte, säger jag när vi går hem. Det var ju smycket på fotot! Det smycket. Från ön.


Det är höstlov och Therese och Daniel åker på kurs i Västervik. De får bo hos Daniels farmor, i en lägenhet som tidigare tillhörde det gamla mentalsjukhuset.


Det dröjer inte länge innan konstiga saker börjar hända. Tänk om spökhistorien som berättas om mentalsjukhuset är sann? Den där historien om sköterskan som blev kvar efter sin död, om dörrar som smäller nere i underjordiska gångar och om fiolmusik som ljuder genom parken sena kvällar. Men hur hänger det i så fall samman med allt som hände på Blå Jungfrun förra våren?


Skuggsyster är den andra boken i en serie i tre delar där läsaren får följa Therese och Daniel och några människor som levde för länge sedan. Det är en historia där tre flickors öden vävs samman över seklerna. Det är en historia om mod och att våga se det som inte alltid syns. Men framförallt är det en historia om förmågan att kunna förlåta.Författare: Anna-Karin Andersson

ISBN: 978-91-7577-530-2

Boken är inbunden med hårda pärmar och har 204 sidor.

Det här är en jättebra fortsättning och man vill bara fortsätta läsa. Den är lagom läskig och jättebra. (Familjen Skoog bokrecensioner på Youtube)

Berättandet är språkligt rakt och tydligt, intrigen är spännande och glider suggestivt mellan olika skikt av verkligheten. Spökerierna är av den psykologiska och empatiska sorten och boken innehåller inget grovt våld eller andra detaljer av den karaktären. (Henrik Halvarson, BTJ-häftet nr 17, 2017.)

Skuggsyster är del två i serien I skuggan av blå jungfrun, och den är mycket mer skrämmande än den första delen (som i sig ofta var obehaglig) ... (Tidningen Kulturvinden Belinda Graham)