Stjärnlastbilen

Stjärnlastbilen

Detta är den första bok som jag fick kontrakt på.


Idén hade jag haft länge, ända sedan jag var barn faktiskt. En kväll låg jag i  mitt rum och hörde hur min pappas lastbil körde in på grusgången utanför  rummet. Gruset knastrade under däcken. 

Det var bara det att min pappa inte längre fanns i livet då.

Två veckor innan hade han gått bort i en bilolycka.


Historien börjar just med att Ansgar  ligger i sin säng och hör hur en lastbil rullar in på grusgången utanför huset.

Så långt är historien  självupplevt, men stjärnresan som sedan följer, den är uppdiktad och tillägnas alla  de barn som har  en stjärnresenär i sin närhet.Sagt om boken:


Vilken underbart fin bok! Jag grät när jag läste den. Hur den beskriver känslorna av sorg och längtan på ett sätt som är lätt att förstå för barn. Men boken har även riktigt roliga inslag som när de åker till andra världar i pappans lastbil och ser jätteknasiga saker. Boken tar upp ett tungt ämne för ett barn, men vilket bra verktyg för att prata om döden, sorg och saknad. Full pott på den här! ★ ★ ★ ★ ★

(Bokbimbon Insatgram)
/.../ Att i drömmars värld möta en död pappa och ge sig ut på en resa är en del av sorgebearbetningen. Författaren gör det insiktsfullt, kärleksfullt och glatt. Ansgar har kommit en bit på väg och tårarna är borta för en stund./.../ Anna-Karin har i sitt skrivande fascinerats av det som inte alltid kan beskrivas. Det blir helhjärtat och väl. Hennes tidigare böcker är mycket uppskattade.

(Lektör Ulla Lundberg. Publiceras i BTJ-häftet nr 6, 2016)