Om mig

Anna-Karin Andersson

Jag  har en bakgrund som arkeolog och ett stort historie- och arkeologintresse. Det är helt fantastiskt att komma fram till en glänta i skogen där det dallrar i luften av historiens vingslag, där mossbeklädda stenrösen och husgrunder berättar om svunna människors liv.

 

Jag är även skrivpedagog och arbetar mycket med att hålla kurser för både unga och vuxna. Det är en oerhörd glädje att följa människor i den skapande processen! 

 

Jag började min skrivande bana med att kopiera noveller ur hästtidningar och fortsatte med att skriva diktsamlingar för byrålådan. Tidigt 2000-tal  slog jag in på den vetenskapliga banan där intresset för arkeologi ledde till flera års forskning om stenåldern  och en PhD från University of Sheffield i England.

 

Det var fantastiska år inom universitetet. Men, jag visste hela tiden att jag ville skriva skönlitterärt. Jag ville ha friheten att berätta min historia. När min avhandling var klar, fanns det  därför ett  uppdämt behov av kreativt skrivande.  2015 debuterade jag med inte mindre än  tre böcker för barn och ungdomar, samt en novell.

 

För närvarande skriver jag på ett par olika projekt för barn och ungdomar.  Jag är även delaktig i ett par mindre forskningsprojekt; ett om Blå Jungfrun i norra Kalmar sund och ett om kontakter österut under stenåldern. Jag håller även kurser inom skrivande, handleder och lektörsläser barn- och ungdomsböcker.